Marcel Ciolacu a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unei conferințe de presă. Liderul PSD a suferit o cădere de calciu, dar se simte bine și s-a întors la lucru

10 mai 2020, 12:26

O cădere de calciu i-a creat probleme liderului PSD, în timp ce făcea declarații într-o conferință de presă. Marcel Ciolacu a fost dus cu mașina la Spitalul Militar, pentru investigații. Colaboratorii și colegii președintelui interimar al PSD spun că acesta nu se știa să aibă probleme medicale. De altfel, după externare, Ciolacu a scris pe Facebook că se simte bine.

Liderul PSD prezenta programul de relansare a economiei, în viziunea social-democraților, când a început să se simtă rău. A devenit palid, ușor incoerent, s-a dezechilibrat și a fost la un pas să se prăbușească dacă nu ar fi intervenit jurnaliștii prezenți. După câteva clipe de stare de inconștiență, liderul PSD și-a revenit.

A refuzat intervenția SMURD, a preferat să meargă la Spitalul Militar pentru analize și diagnostic, sub protecția SPP de care dispune în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Potrivit conducerii Spitalului Militar, Marcel Ciolacu a avut un episod de hipocalcemie. Un diagnostic pus după investigații clinice, paraclinice și de laborator și în baza cărora medicii au permis externarea, dar cu câteva recomandări. În spital i-a fost făcut liderului PSD și testul COVID, care a ieșit negativ.

Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul PSD a spus că se simte bine și se vă întoarce la muncă.

ACTUALIZARE Marcel Ciolacu a postat pe Facebook un mesaj în care anunță că este bine, mulțumește familiei, prietenilor, colegilor de partid, jurnaliștilor și medicilor de la Spitalul Militar, și spune că se întoarce la treabă.

ACTUALIZARE Marcel Ciolacu a părăsit spitalul Militar. Potrivit Partidului Social Democrat, toate analizele au ieşit în paramentri normali.

ACTUALIZARE Potrivit unui comunicat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, după ce i s-au făcut o serie de investigații, diagnosticul în cazul lui Marcel Ciolacu este de „Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă.”

Liderului PSD i-a făcut testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ, iar testul PCR este în lucru.

„Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică. La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stressului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare”, mai arată sursa citată.

ACTUALIZARE Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a precizat că, în acest moment, sănătatea liderului social-democrat Marcel Ciolacu este bună, se află la spital, iar analizele iniţiale care i s-au făcut au ieşit „în regulă”, menţionând că acesta nu are un istoric medical şi, probabil, va fi testat şi de COVID-19, deşi nu are niciun fel de simptom.

„A existat acel incident cu domnul Marcel Ciolacu. A ajuns la spital. Din primele informaţii venite pe surse, pentru că nu există un comunicat medical oficial, primele informaţii spun că setul iniţial de analize a ieşit în regulă. Deci starea de sănătate este bună şi în foarte scurt timp din momentul în care vom avea ceva oficial din partea medicilor o să vă aducem la cunoştinţă”, a spus, duminică, Romaşcanu, la sediul PSD.

El a arătat că Marcel Ciolacu nu are niciun fel de istoric medical.

„Este un tip robust, sănătos, după cum bine ştiţi. Se întâmplă. Ştiţi cel mai bine cum este sala de presă a PSD, fără aer prea mult, cu multă căldură, probabil că asta şi cu presiunea din ultimele luni să-şi fi spus cuvântul. (…) Nu are niciun istoric medical, analizele sunt în regulă, coronavirus nu este, probabil că va fi testat, nu are niciun fel de simptom de această suferinţă. Deci, totul e în regulă, l-aţi văzut, a plecat pe picioare. (…) E un incident, sper să rămână un incident şi lucrurile să reintre în normal începând chiar de astăzi”, a menţionat Romaşcanu.

ACTUALIZARE Partidul Social Democrat a transmis, duminică, un comunicat de presă prin care specifică faptul că preşedintele interimar Marcel Ciolacu a suferit o criză de lipotimie iar acum se află la spital pentru analizele necesare.

„Astăzi (duminică – n.red.), în timpul conferinţei de presă, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a suferit o criză de lipotimie (stare de leşin), posibil cauzată de căldura şi lipsa de oxigen din sală, dar şi pe fondul unei activităţi intense din ultima perioadă desfăşurată atât la Parlament cât şi la partid. Preşedintele interimar PSD şi-a revenit la scurt timp şi a părăsit sediul PSD fără a avea nevoie de ajutor. În acest moment se află într-un spital de stat pentru analize. Vom reveni cu detalii”, a transmis, duminică, PSD.

 

 

ACTUALIZARE Biroul de presă al PSD a informat că liderul partidului și-a revenit după momentul din conferința de presă și a plecat la Spitalul Militar pentru un control medical amănunțit.

 

___________________________

La câteva minute de la începerea conferinței de presă, liderul PSD a început să vorbească foarte rar, să tremure și a fost pe punctul de a-și pierde echilibrul.

În acel moment a intervenit un coleg, iar conferința de presă s-a întrerupt.

Serviciul de Ambulanță a fost solicitat pentru a-i acorda asistență medicală.

 

 


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite