Spitalul mobil construit de Armată în curtea Institutului Ana Aslan va fi gata săptămâna viitoare

20 martie 2020, 19:12

Spitalul vă avea unități de triaj, laborator, radiologie, zone de sterilizare și pentru decontaminare. Totul trebuie să fie gata săptămână viitoare.

Faza a doua a construcției complexului medical a început la o zi după ce militarii geniști au pregătit terenul din curtea Institutului Ana Aslan. Acum montează zeci de containere speciale și corturi care vor alcătui spitalul mobil.

“Peste 35 de containere vor compune practic facilitatea medicală. De asemenea, peste 30 de corturi vor fi în acest campus militar. Capacitatea vă fi stabilită în funcție de cazuistică”, precizează Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Până la 100 de pacienți infectați cu COVID-19 vor putea fi internați în spitalul mobil. Ei vor fi îngrijiți de medici și asistente de la Spitalul Universitar Militar Carol Davila. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va decide ce pacienți vor ajunge în unitatea medicala din curte Institutului Ana Aslan.

“La sosirea ambulanțelor către facilitatea medicală, o parte din pacienți vor intra în triajul ROL 2, ceilalți pacienți vor fi duși la tabăra din corturi. Iar ambulanțele au un drum de servitute separat pentru ieșirea din campusul militar”, explică Oliver Anghel.

Spitalul mobil militar ridicat de Armata Română va fi gata săptămâna viitoare. Va putea trata primii pacienți după ce va fi certificat și autorizat.

România a mai folosit un astfel de spital de campanie și în urma cu 5 ani, pentru combaterea virusului Ebola, dar și în cel mai mare exercițiu militar NATO desfășurat anul trecut în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite