Spitalul Mobil de la Leţcani va redeveni operaţional. Personalul medical va fi detaşat din spitalele non-COVID

Spitalul modular de la Lețcani
Spitalul modular de la Lețcani
5 octombrie 2021, 16:02

„Trebuie să fie finalizate nişte acte juridice privind preluarea Spitalului Leţcani de către ISU şi stabilirea unui parteneriat din partea spitalului de Boli Infecţioase, care va avea managementul medical al unităţii respective”, a explicat directorul DSP Iaşi.

În prima zi de funcţionare a Spitalului Mobil de la Leţcani la Terapie Intensivă vor fi 6 paturi pentru pacienţi bolnavi de COVID-19 cu forme severe, iar a doua zi va fi mărită capacitatea, până la 12 paturi.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi: „În momentul în care va ajunge stocatorul de oxigen, se va ajunge la o capacitate de 24 de paturi. Dacă va fi nevoie, vom mai mări capacitatea la terapie intensivă cu câteva locuri. Personalul medical care va lucra la Spitalul Leţcani va fi detaşat din spitalele non-COVID”.

Agerpres amintește că, în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Iaşi de pe 21 iulie 2021 a fost aprobată trecerea Spitalului Mobil de la Leţcani din administrarea Spitalului de Boli Infecţioase în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Format din 100 de containere, Spitalul Mobil de la Leţcani este cel mai mare spital mobil din ţară. Containerele au fost achiziţionate în urmă cu aproape un an de Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, două dintre judeţele care fac parte din Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul Mobil de la Leţcani avea o capacitate previzionată de 256 de paturi, 103 fiind pentru terapie intensivă şi trei paturi de terapie pentru blocul operator.

La începutul lunii septembrie 2020, spitalul mobil de la Leţcani a fost predat spre folosinţă, pe perioada pandemiei de COVID-19, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”. A devenit operaţional de la mijlocul lunii octombrie şi a funcţionat până în luna ianuarie 2021.

Iniţial, s-a anunţat că spitalul va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi lucrări de mentenanţă, însă de atunci spitalul nu a mai fost redeschis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite