Stațiuni date uitării, readuse la viață cu ajutorul tichetelor de vacanță. Tot mai multe unități de cazare cer clasificarea pe stele sau margarete
31 August 2018, 21:13 | Știrile TVR

Stațiuni turistice abandonate revin la viață după ce tot mai multă lume a ales să le viziteze în concedii pe care le pot plăti cu tichete de vacanţă. Managerii de pensiuni și de hoteluri așteaptă venituri suplimentare de peste 150 de milioane de euro. Câștigurile garantate îi determină pe mulți patroni să nu mai funcționeze "la negru" și să ceară omologarea unităților de cazare.

Sărata Monteoru, o staţiune balneară cu tradiţie, este în această vară preferată de foarte mulţi bugetari.

Numărul turiştilor a crescut cu 20% şi pentru că sejururile pot fi plătite cu tichete de vacanţă.

Un bugetar primeşte tichete de vacanţă în valoare totală de 1.450 de lei. La nivel național, managerii de pensiuni și de hoteluri estimează încasări suplimentare de peste 150 de milioane de euro.

Câștigul garantat îi determină pe mulți patroni care funcționau la limita legii să ceară omologarea pensiunilor. Cei mai mulți sunt de pe litoral, unde au ajuns și turiști care în anii trecuţi preferau Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Acordarea tichetelor de vacanță a stimulat și investițiile.

Peste 1.500 de unități de cazare au cerut clasificarea pe stele sau margarete de la începutul anului, cu 15% mai multe față de perioada similară a anului trecut.