Starea de sănătate a fostului campion olimpic la patinaj artistic Roman Kostomarov s-a agravat
21 Februarie 2023, 21:24 (actualizat 21 Februarie 2023, 21:32)
(actualizat 21 Februarie 2023, 21:32) | Știrile TVR

Starea de sănătate a rusului Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic în 2006, s-a agravat, informează marţi site-ul eurosport.it, care aminteşte că fostul sportiv este spitalizat din 10 ianuarie din cauza pneumoniei, ce a fost urmată de grave probleme circulatorii ce au culminat cu amputarea picioarelor şi a unor degete de la mâini.

Starea de sănătate a lui Roman Kostomarov s-a înrăutăţit în noaptea de luni până marţi din cauza unui accident vascular cerebral. Acum el este la terapie intensivă şi pe plasmafereză (purificarea sângelui) din cauza unei infecţii.

Roman Kostomarov a fost o legendă a patinajului: a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka.

După încheierea carierei sportive, Kostomarov a continuat să danseze în spectacole şi turnee demonstrative. Chiar luna trecută, pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de Ilia Averbuh (argint la Salt Lake City 2022), el a lucrat la temperaturi foarte scăzute, după care a fost internat la Komunarka, la periferia Moscovei, cu febră foarte mare, relatează Agerpres.

A urmat acum un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului. "Hematom infracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe", a scris ziarul Sport-Express. O situaţie dramatică pentru fostul campion, care se zbate acum între viaţă şi moarte.