Starea de urgență, extinsă până pe 7 iunie în Spania. Masca, obligatorie începând cu vârsta de 6 ani

20 mai 2020, 22:04

După negocieri dure cu partidele politice, guvernul spaniol a obținut, la limită, prelungirea stării de urgență.

În caz contrar, restricțiile populației referitoare la desfășurarea unor activități sau libera circulație ar fi imposibil de aplicat.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: Am cerut o extindere de 15 zile. Evoluţia epidemiei ne cere să fim precauţi. Starea de urgenţă trebuie să rămână în vigoare câtă vreme va fi necesar să restrângem parţial anumite drepturi pentru binele sănătăţii publice şi nicio zi mai mult. Repet, nicio zi în plus!

În Spania au fost redeschise magazinele mici, hotelurile, terasele și muzeele, cu accesul restricționat la o treime din capacitate.

Și se poate circula doar în interiorul aceleiași provincii. Excepție fac Madrid și Barcelona care sunt în continuare în faza 0, dar cu mai puține restricții.

S-au putut redeschide magazinele, iar în Barcelona s-a permis accesul pe plajă, doar pentru plimbări și activități sportive. Chiar și așa, oamenii nu s-au putut abține de la bronz și baie în mare.

De mâine, începând cu vârsta minimă de 6 ani va fi obligatorie purtarea măștii în spațiile publice închise sau în aer liber, unde nu poate fi menținută distanța de siguranță de 2 metri între persoane. Deja magazinele nu mai permit accesul în interior celor care nu poartă masca.

De săptămâna viitoare, spaniolii ar trebui să intre în faza intermediară, ceea va permite și redeschiderea centrelor comerciale, a restaurantelor, cinematografelor și piscinelor.

Se vor putea organiza inclusiv nunți cu maximum 100 de invitați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite