Starea învățătoarei împușcate de un elev de șase ani din statul american Virginia se îmbunătățește
08 Ianuarie 2023, 12:20 (actualizat 08 Ianuarie 2023, 12:38)
(actualizat 08 Ianuarie 2023, 12:38) | Știrile TVR

Starea de sănătate a învăţătoarei din statul american Virginia care a fost împuşcată de un elev în vârstă de şase ani se îmbunătăţeşte. Între timp, copilul a fost reţinut de poliţiştii care spun că gestul a fost intenţionat şi vor să afle cum a făcut rost de arma pe care a adus-o la şcoală.

Atacul a avut loc la o școală primară din orașul Newport News, din statul Virginia, în timpul unei lecții la clasa întâi. În sală ar fi avut loc o altercație când elevul de doar 6 ani a scos un pistol și a tras asupra învățătoarei. Femeia de 30 de ani a fost grav rănită.

Steve Drew, șeful poliției din Newport News: Victima a fost transportată la un spital local și vă spun că toate gândurile noastre sunt cu ea. Este în stare graă, are răni care îi pun viața în pericol , dar din ultimele informații, medicii spun că dă semne de îmbunătățire.

Acest atac nu a fost accidental, a declarat șeful poliției din Newport News

Oamenii legii încearcă să afle cum a ajuns arma la copil și cum a intrat cu ea la ore. Școala primară, unde învață aproximativ 550 de copii, este echipată cu detectoare de metale, dar elevii sunt verificați aleatoriu. Autoritățile au anunțat că școala va fi închisă luni și a oferit elevilor și părinților ajutor pentru a trece peste acest moment traumatizant.