Statistici îngrijorătoare: Sute de copii din Botoșani au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Numărul e în creștere față de anul trecut

Copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate
Copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate
20 noiembrie 2021, 11:01

Statisticile IŞJ arată că numărul total al preşcolarilor şi elevilor din a căror familie doar un părinte este plecat la muncă în străinătate este de 6.096. De asemenea, din totalul celor 61.780 de preşcolari şi elevi înscrişi în sistemul de învăţământ din Botoşani, 923 dinte ei au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. În acelaşi timp, numărul total preşcolari şi elevi din familii monoparentale în care părintele este plecat la muncă în străinătate este de 601.

„Comparativ cu anul 2020, când erau în evidenţe 5.070, acum sunt peste 6.000 de copii care sunt lipsiţi de afecţiunea şi supravegherea părinţilor”, se precizează într-un comunicat al IŞJ Botoşani.

Conducerea IŞJ subliniază că, pentru a veni în sprijinul acestor copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, Inspectoratul Şcolar are în derulare proiectul FormAcces, în parteneriat cu Asociaţia „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură” din cadrul Programului Operaţional Capital Uman. Programul-pilot stimulează participarea la educaţie a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, iar obiectivul general îl reprezintă facilitarea accesului preşcolarilor şi elevilor din judeţul Botoşani la un sistem educaţional inovator şi de calitate. Perioada de implementare a proiectului este mai 2021 – decembrie 2023.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite