„Stingerea luminilor în birou este ceva fără precedent”. Japonia face economie la curent electric din cauza caniculei. Valorile termice au atins un nivel record

30 iunie 2022, 22:05

În capitala Tokyo a fost evitată pe ultima sută de metri o pană de curent care ar fi afectat peste 30 de milioane de locuitori. Așa că prima decizie a autorităților a fost să reducă drastic, în special în clădirile de birouri, consumul de curent electric. Asta înseamnă fără lifturi și aer condiționat setat pe temperaturi mai mici de 28 de grade.

Daiki Hayashi, angajat: Ne-au spus că o temperatură de 28 de grade în încăpere e suportabilă, aşa că sistemul de climatizare a fost potrivit la această temperatură. Am stins luminile parţial. Nu mai suntem obligaţi să purtăm costume. Dar stingerea luminilor în birou este ceva fără precedent.

Nobuki Kato, reprezentant al guvernului: Sunt îngrijorat. Dacă situaţia este atât de gravă în iunie, nu vreau să-mi imaginez cum va fi în iulie şi august.

În a patra zi de caniculă, guvernul de la Tokyo a cerut întreprinderilor și gospodăriilor să reducă la minimum consumul de energie electrică. Căldura este insuportabilă și autoritățile cer populației să nu iasă din case decât dacă este neapărat necesar.

Din cauza insolației, astăzi peste o sută de persoane au ajuns la spital.

Din 1875, de când se fac măsurătorile în Japonia, valorile înregistrate acum sunt cele mai ridicate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite