Strategia partidelor pentru moţiunea de cenzură

Strategia partidelor pentru moțiunea de cenzură
Strategia partidelor pentru moțiunea de cenzură
3 octombrie 2021, 19:24

USR, prin vocea noului președinte ales, Dacian Cioloș, anunță că partidul este deschis negocierilor cu PNL dacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece de votul Parlamentului. Dar rămâne aceeași condiție: fără Florin Cîțu prim-ministru.

Dacian Cioloş, preşedintele USR: Dacă moțiunea trece înseamnă că premierul Cîțu nu mai e premier și înseamnă că, conform Constituției, președintele ar trebui să invite partidele la discuții pentru o nouă formulă. Dacă vom fi contactați de PNL suntem dispuși să discutăm, dar eu cred că președintele va face primul pas.

Toate opțiunile sunt pe masă după ziua de marți, spune premierul Florin Cîțu. El consideră că soluțiile trebuie să vină de la PSD, USR și AUR, despre care spune că au format o coaliție bizară ca să înlăture guvernul.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: Dacă cei de la USR ar fi spus în campania electorală că ei vor vota alături de AUR și de PSD să dea jos guvernul PNL niciodată nu ar fi făcut o coaliție cu cei de la USR. Au fost necinstiți, nu au fost onești cu românii și astăzi vedem că de fapt pentru USR nu există niciun fel de scrupule. Am citit moțiunea PSD – spune că miniștrii de la Transporturi, Sănătate, Justiție au fost incompetenți. Votul USR validează această opinie? Am fost eu prea indulgent?

Social-democrații mizează pe varianta alegerilor anticipate dacă moțiunea de cenzură va trece la vot.

Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD: Nu vom susţine un guvern minoritar. Alegerile anticipate sunt soluţia din punctul nostru de vedere. Îi vom spune preşedintelui Iohannis ceea ce ne-a spus el foarte multă vreme: situaţia din Parlament nu mai reflectă voinţa cetăţenilor din România.

Reprezentanții AUR susțin că, dacă Guvernul pică, vor merge la Palatul Cotroceni cu propunerea unui guvern de specialiști.

Soarta guvernului condus de Florin Cîțu va fi decisă marți, când în Parlament va avea loc votul pentru moțiunea de cenzură depusă de social-democrați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă