Studenți la medicină militară, voluntari în spitalele COVID

2 noiembrie 2020, 21:19

62 de studenți, din anii 4, 5 și 6 de la medicină militară din București, vor fi voluntari în unitățile care tratează pacienții cu noul coronavirus, inclusiv în secțiile de Terapie Intensivă.

Laura și Tudor au 22 și respectiv 23 de ani și sunt studenți la medicină militară, în anul 4 și respectiv 6. Ei au fost printre primii care s-au oferit să ajute medicii din prima linie.

Nu doar studenții de la medicină militară din București s-au înscris voluntari în acest proiect al armatei. 17 colegi de la Târgu Mureș s-au hotărât și ei să lucreze în spitalele COVID.

Medicii din spitalele COVID spun că studenții le pot fi de mare ajutor și în secții, dar și la Terapie intensivă. Pot face triajul pacienților, pot să stea de vorba cu ei despre evoluția bolii și despre alte probleme de sănătate din trecut.

Voluntarii pentru secțiile de COVID vor afla în ce spitale au fost repartizați cel mai probabil în cursul acestei săptămâni. Institutul Medico-Militar are în total în București și Târgu Mureș în jur de 500 de studenți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite