Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se implică voluntar în gestionarea epidemiei de SARS-COV2
26 Octombrie 2020, 11:33
(actualizat 26 Octombrie 2020, 11:34)

120 de viitori medici s-au alăturat Direcției de Sănătate Publică din Cluj pentru a da o mână de ajutor în anchetele epidemiologice. Tinerii ajuta în fiecare zi, prin telefon, cetățenii infectați cu SARS-COV2 care nu știu cum să procedeze după diagnosticareș

Studenții organizează și o campanie de donare de plasmă convalescentă care va fi folosită în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă.

Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj s-au alăturat angajaților Direcției de Sănătate Publică în efectuarea de anchete epidemiologice. Dacă inițial proiectul a început cu 9 voluntari, în prezent numărul viitorilor medici care vor să sprijine autoritățile în lupta cu noul coronavirus trece de 120. Tinerii ajută în fiecare zi, prin telefon, cetățenii infectați cu SARS-COV2 care nu știu cum să procedeze după diagnosticare.

Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj organizează în paralel și o campanie de donare de plasmă convalescentă, care se folosește în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare foarte gravă.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca este cunoscută pentru numeroasele proiecte pe care le organizează atât pentru membrii comunității academice cât și pentru cetățenii orașului. Campania “Donează plasmă, fii erou!” se va desfășură între 2 și 6 noiembrie la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.