Studiourile regionale, inima Televiziunii publice. TVR Cluj – inovație, rapiditate în transmiterea informației, profesionalism. Din 3 noiembrie, Televiziunea Română va emite în format HD!

31 octombrie 2019, 20:29

Din inima Transilvaniei, TVR Cluj strânge informații de 30 de ani, pentru centrul țării și pentru întreaga Românie. Tot ce se întâmplă important este filmat și relatat cu profesionalism.

Jurnaliștii TVR Cluj spun seară de seară povestea unei regiuni care se schimbă sub ochii noștri. Este o provocare imensă și o responsabilitate pe măsură, când vremurile se schimbă și jurnaliștii sunt obligați să țină pasul.

La TVR Cluj inovația face de ani de zile casă bună cu jurnalismul de calitate.

Andrei Biro, videojurnalist la TVR Cluj, își realizează mare parte din materiale folosind telefonul mobil. Vorbim despre MOJO, mobile journalism, sau pe românește „jurnalism cu telefonul mobil”.

Un telefon mobil performant este dotat cu o cameră de mare rezoluție, pentru că în televiziune nu se poate face rabat de la calitatea imaginii.

Odată complet materialul filmat, telefonul poate chiar și mai mult. Este un mic studio de producție la purtător. Este nevoie de un program de editare și de cunoștințe de televiziune, evident.

De cealaltă parte a ecranului, telespectatorul nici nu bănuiește că în spatele producției se ascunde un videojurnalist și telefonul lui mobil.

Jurnalismul mobil reprezintă un pas înainte într-o lume în permanentă mișcare, în care „viteza” este cuvântul de ordine.

Avem rapid nevoie de informații, de actualizări permanente. Televiziunea a trecut și ea pragul micului ecran către lumea internetului.

Studiourile regionale sunt inima Televiziunii publice. Pentru că dincolo de tehnică și tehnologie, la TVR, jurnaliștii sunt aproape de oameni. Ca să le spună poveștile, fidel și obiectiv. Indiferent de vremuri!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite