Studiu: 51% dintre români nu ar da notă de trecere Guvernului Orban în gestionarea crizei sanitare

Oameni pe stradă
Oameni pe stradă
19 noiembrie 2020, 12:34

În plus, cei mai mulţi părinți și-ar dori întoarcerea copiilor la școală, conform unui studiu Avangarde realizat zilele trecute, la care au răspuns 815 persoane adulte din ţară.

51% dintre respondenţi consideră că elevii ar trebui să se întoarcă la clase. 35% vor să continue cursurile online, în timp ce alţi 14% nu au oferit vreun răspuns.

Mai mult, 56% dintre cei care au răspuns cred că sistemul de educaţie online nu este eficient şi doar 29% au încredere în acest sistem la distanţă.

Din tot eşantionul, 73% sunt de părere că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită în România, iar 51% dintre respondenți nu ar da nici măcar notă de trecere Guvernului pentru modul în care a fost gestionată situaţia epidemiologică.

Românii nu sunt de acord nici cu închiderea pieţelor, în procent de 72%.

În plus, 64% dintre cei 815 de români se așteaptă la o criză economică majoră în 2021.

În gestionarea epidemiei, cetăţenii au încredere în doctori, în proporţie de 57%, când vine vorba de gestionarea epidemiei.

Doar 10% cred că Guvernul poate rezolva situaţia, 9% îşi pun speranţele în autorităţile locale şi doar 7% în preşedinte.

Studiul a fost realizat în perioada15-17 noiembrie, pe un eşantion de 815 persoane adulte din România, prin interviuri telefonice.
Marja de eroare este de 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite