Studiu: Preţurile magazinelor din Capitală, mai mari cu 22 de procente față de provincie

18 aprilie 2021, 21:09

 

În magazinele din Bucuresti, prețurile sunt acum mai mari cu peste 20 la sută decât în restul țării, arată cel mai recent studiu care analizează vânzările la nivel național, după începutul pandemiei. Cheltuielile mai mari de funcționare reprezintă doar una dintre cauze.

În Capitală, vânzările sunt în ușoară scădere, potrivit analizei. Au crescut în schimb în localitățile mai mici. Extinderea retelor de magazine și întorcerea mai multor români din străinătate sunt două dintre motive.

La nivel național, ritmul de creștere a vânzărilor a încetinit la începutul acestui an, în comparație cu aceeași perioadă din 2020. De la începutul crizei sanitare, clienții au cumpărat cantități mai mari de produse de curățenie pentru casă și produse de îngrijire personală. A crescut și cererea de alimente, mai ales de mâncare gata preparată și semi-preparata.

Sunt însă și bunuri pe care clienții le cumpără în cantități mai mici după apariția pandemiei. Cel mai mult a scăzut cererea pentru produsele de înfrumusețare, arată studiul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite