Studiu Kaspersky: 70% dintre oameni susţin că reţelele de socializare au un impact negativ asupra sănătăţii mintale

Retele de socializare
Retele de socializare
24 septembrie 2021, 13:14

În acest context, Kaspersky a colaborat cu Neil Tranter, un profesor de mindfulness, pentru a dezvolta un curs dedicat meditaţiei, intitulat „Overcoming digital stress and smartphone addiction”, care oferă utilizatorilor cunoştinţele şi instrumentele potrivite pentru a-şi desfăşura activitatea digitală mai atent.

Datele studiului de specialitate relevă faptul că 39% dintre respondenţi nu se simt în control şi nu sunt conştienţi de limitele lor de pe reţelele sociale, iar 23% trăiesc emoţii negative, ceea ce poate duce la creşterea nivelului de stres şi anxietate.

În plus, patru din zece persoane (38%) spun că îşi limitează sau reduc timpul petrecut pe social media. O altă tendinţă importantă în creştere este utilizarea aplicaţiilor de meditaţie.

Potrivit Insight Timer, aplicaţia gratuită de meditaţie pentru o comunitate de 19 milioane, în martie 2020, descărcările de aplicaţii au crescut cu 100% în întreaga lume, iar până la sfârşitul anului, minutele de meditaţie s-au majorat cu peste 30% faţă de anul anterior, până la totalul de 6 miliarde.

La nivel general, un nou studiu realizat de Kaspersky evidenţiază faptul că 70% dintre oameni îşi schimbă atitudinea faţă de social media, dat fiind impactul pe care îl are asupra propriei sănătăţi mintale.

Sesiunea de meditaţie dedicată celor dependenţi de digital a fost dezvoltată de către profesioniştii în resurse umane din cadrul Kaspersky, alături de Neil Tranter.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite