Studiu PricewaterhouseCoopers: Doar un angajat din 10 care lucrează remote vrea să revină la birou

Lucru de acasă angajați job remote
Lucru de acasă angajați job remote
25 martie 2021, 11:28

Cercetarea „Hopes and fears 2021” relevă faptul că 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor.

De asemenea, aproximativ trei sferturi (72%) din totalul persoanelor chestionate preferă un mix între telemuncă şi mersul la birou, însă 9% ar dori să revină la birou cu program complet.

În acelaşi timp, 44% dintre angajaţi ar fi de acord să-şi lase angajatorul să folosească tehnologia pentru a le monitoriza performanţa la locul de muncă, inclusiv senzori şi dispozitive (de exemplu, telefoanele sau ceasurile smart). Cu toate acestea, 41% spun că nu ar merge atât de departe încât să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv la profilurile din reţelele sociale.

60% dintre cei intervievaţi se tem de automatizarea locurilor de muncă, iar 39% cred că locurile lor de muncă vor fi „depăşite” peste 5 ani.

Pe de altă parte, peste trei sferturi dintre angajaţi (77%) se simt pregătiţi să înveţe noi abilităţi sau să se reprofileze, în timp ce 49% ar dori să-şi înfiinţeze propria afacere.

În plus, 50% din eşantionul de salariaţi chestionaţi afirmă că s-au confruntat cu discriminarea la locul de muncă, ceea ce i-a determinat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională, 13% declară că pierd oportunităţile din cauza etniei şi 14% că au suferit discriminări pe motive de gen, femeile fiind de două ori mai afectate decât bărbaţii.

Trei sferturi dintre lucrătorii la nivel global (75%) spun că şi-ar dori să lucreze pentru o organizaţie care va aduce o „contribuţie pozitivă la societate”, dar 54% susţin că, dacă ar fi obligaţi să aleagă, ar prefera un loc de muncă care le-ar permite „să-şi maximizeze veniturile” în locul unuia care „face diferenţa” (46%).

PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări, cu mai mult de 284.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite