SUA: Camera Reprezentanților votează azi punerea sub acuzare a președintelui. Donald Trump: E o farsă. Vom ajunge în Senat

18 decembrie 2019, 14:24

Democrații susțin că Trump că ar fi încercat să forțeze conducerea Ucrainei să ancheteze o afacere de corupție, în care e implicat fiul lui Joe Biden, fostul vicepreședinte.

Hunter Biden ar fi obținut sume colosale de la ucraineni, pe vremea când tatăl său era vicepreședintele lui Barack Obama. Toate procedurile premergătoare votului de astăzi au fost derulate în secret de democrați și se bazează pe mărturiilor unor persoane care nu au informații directe.

Donald Trump, președintele SUA: „E o farsă. Toată chestia asta cu destituirea e o farsă. Vom ajunge în Senat. Nu am avut dreptul la martori, nu am avut dreptul la avocați, nu am avut dreptul la nimic în Camera Reprezentanților. E o farsă.”

(w500) ManifestaÈ

În mai multe orașe americane, au avut loc demonstrații coordonate în favoarea destituirii președintelui Trump.

Cele mai recente sondaje de opinie, la nivel național, arată însă că pe democrați acest gest politic îi va costa electoral. Trump are un avans față de toți democrații posibili contracandidați la Casa Albă, la alegerile de anul viitor.

Trump este al treilea președinte american pentru care se inițiază procedura de destituire. Precedentele cazuri sunt Andrew Jackson și Bill Clinton, dar au rămas în funcție, în urma votului din Senat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite