SUA: Democrații îi vor cere vicepreședintelui Mike Pence să-l destituie pe Donald Trump

12 ianuarie 2021, 21:08

Rezoluția Democraților cere vicepreședintelui Mike Pence să îl demită pe Donald Trump din funcție, conform articolului 25 din Constituție. Pence are la dispoziție 24 de ore să convoace cabinetul și să-l destituie. Articolul 25 prevede că președintele poate fi înlăturat dacă e inapt pentru a conduce.

Dacă Pence refuză, Camera Reprezentanților începe procedura de destituire a președintelui Trump fiindcă pe 6 ianuarie și-ar fi instigat susținătorii la violențe.

În capitala federală, fief al democraților, toată lumea așteaptă demiterea lui Trump.

Oficiali FBI au dezvăluit presei, sub protecția anonimatului, că dispun de informații potrivit cărora în următoarele zile până la inaugurarea lui Biden s ar pregăti proteste, inclusiv armate, în capitală și în cele 50 de state. Peste tot sunt măsuri dratice de scuritate, iar investirea lui Biden va avea loc fără public.

Un angajat de la Departamentul de Stat, care nu mai are răbdare până la sfârșitul oficial al administrației Trump, a modificat pagina instituției și, o vreme, pe site a apărut că mandatul lui Donald Trump s-a încheiat pe 11 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite