SUA: Drapele coborâte în bernă în memoria victimelor COVID-19. Trump a cerut deschiderea lăcaşurilor de cult și spune că nu va mai închide țara în cazul unul al doilea val

23 mai 2020, 15:40

Sunt peste un milion și jumătate de cazuri de COVID-19 în SUA de la declanșarea pandemiei. Președintele Donald Trump a anunțat decizia de coborâre în bernă a drapelului SUA de pe toate clădirile federale timp de 3 zile în memoria victimelor noului coronavirus. Situația va fi menținută și luni, când americanii celebrează ziua amintirii soldaților căzuți în luptă.

Donald Trump a cerut redeschiderea lăcașurilor de cult și a precizat că vă exista și un ghid de măsuri de siguranță, elaborat de Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor.

Liderul american a fost ferm când un jurnalist l-a întrebat dacă va mai închide țara în cazul unui al doilea val al epidemiei. Vom stinge focarele. Nu vom închide ţara. Fie că este vorba de tăciuni, fie de flăcări. Le vom stinge, dar nu vom închide ţara.

Declarația vine în contextul în care cele 50 de state americane au trecut la relaxarea treptată a restricțiilor legate de adunările publice.

În California, spre exemplu, s-au redeschis cazinourile. La intrare s-au format cozi, se verifică temperatura, iar clienții sunt obligați să poarte masca de protecție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite