SUA, la un pas de aprobarea vaccinului Moderna. Agenția europeană pentru medicamente a anunțat că a devansat cu o săptămână data unei posibile autorizări a serului

18 decembrie 2020, 12:56

Avizul experților americani pentru vaccinul Moderna a fost dat cu 20 de voturi „pentru”, niciunul „contra” și o abținere.

Votul are un caracter consultativ, iar procedura a fost aplicată și în cazul primului vaccin autorizat, de la Pfizer.

Experții au răspuns la întrebarea dacă, pe baza tuturor elementelor ştiinţifice disponibile, beneficiile vaccinului împotriva COVID-19 de la Moderna sunt mai mari decât riscurile utilizării acestuia la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Agenția pentru medicamente din SUA ar urma să dea undă verde autorizării de urgență a produsului fabricat de Moderna, ceea ce înseamnă că dozele ar putea fi expediate în câteva zile.

Statele Unite se confruntă cu o recrudescență a infectărilor și ar putea dispune de două vaccinuri în scurt timp. Deocamdată, în California se desfășoară vaccinarea personalului medical cu serul celor de la Pfizer.

Agenția europeană a medicamentelor a anunțat că a devansat cu o săptămână data unei posibile autorizări a vaccinului anti-COVID produs de compania americană Moderna. Noua dată pentru autorizare este 6 ianuarie 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite