SUA: Peste 60.000 de noi cazuri de contaminare în decurs de 24 de ore. Președintele Trump avertizează că situația se va înrăutăți
22 Iulie 2020, 14:51
(actualizat 22 Iulie 2020, 15:15)

Președintele Donald Trump a recunoscut, după patru luni de la explozia de îmbolnăviri pe teritoriul Statelor Unite, gravitatea situației. În prima sa conferință de presă de la sârșitul lunii aprilie, a avertizat că situația "se va înrăutăți, cu siguranță, înainte de a se ameliora". Statisticile confirmă: Statele Unite au înregistrat, pentru a 8-a zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri de contaminare în decurs de 24 de ore.

Statele Unite rămân de departe cea mai afectată țară din lume în valoarea absolută a cifrelor: sunt aproape 4 milioane de cazuri și peste 141.000 de morți.

Numărul de infecții a explodat pur și simplu de mai multe săptămâni, mai ales în sudul și vestul țării.

Președintele Trump a recomandat explicit, pentru prima dată, purtarea măştii de protecţie, a spus că "are efect și denotă patriotism".

E o schimbare de discurs care a atras atenția presei. Trump a adoptat, tot pentru prima dată, un ton alarmist legat de răspândirea în țară să a "virusului din China", cum îl numește.

Liderul de la Casa Albă și-a asumat responsabilitatea pentru situația sanitară, pe care a spus că o împarte cu guvernatorii statelor americane. El a insistat că "virusul va dispărea" și chiar a repetat acest lucru.