SUA au întreprins lovituri aeriene în estul Siriei după moartea unui american într-un atac cu dronă

Siria atac al SUA
Siria atac al SUA
24 martie 2023, 09:15

Atacul cu dronă a avut loc joi la ora 13.38 (10.38 GMT) împotriva unei instalaţii de mentenanţă a unei baze în apropiere de Hasakah, în nord-estul Siriei, a indicat Pentagonul într-un comunicat.

Serviciile de informaţii americane consideră că drona era ‘de origine iraniană’, adaugă sursa citată.

Persoana decedată este un subcontractor, iar răniţii sunt cinci soldaţi şi un alt subcontractor, tot americani. Doi dintre răniţi au fost îngrijiţi la faţa locului, iar ceilalţi au fost evacuaţi spre Irak.

‘Am autorizat forţele Comandamentului Central al Statelor Unite să întreprindă lovituri aeriene de precizie în această seară în estul Siriei contra unor instalaţii folosite de grupări afiliate Corpului Gardienilor Revoluţiei’ iranian, a declarat şeful Pentagonului, Lloyd Austin, citat în comunicat.

Mai multe sute de militari americani se află în Siria în cadrul unei coaliţii care luptă împotriva rămăşiţelor grupării Stat Islamic. Ei sunt frecvent ţinta atacurilor unor miliţii.

‘Aşa cum preşedintele Biden a arătat în mod clar, vom lua toate măsurile necesare pentru a ne apăra cetăţenii şi vom riposta întotdeauna la momentul şi în locul pe care le vom alege’, a declarat Austin.

Joe Biden se află în Canada pentru a se întâlni cu premierul Justin Trudeau şi a se adresa vineri parlamentului canadian.

În august 2022, Biden a ordonat represalii similare în provincia siriană Deir Ezzor, bogată în petrol, după un atac cu drone împotriva unui avanpost al coaliţiei, în care nu s-au înregistrat victime.

Atacul cu drone a survenit în aceeaşi zi în care presa de stat iraniană a anunţat moartea unui general al Gardienilor Revoluţiei, ucis cu câteva zile mai devreme ‘în timpul unei misiuni în Siria în calitate de consilier militar’.

Iranul afirmă că a desfăşurat forţe în Siria la invitaţia Damascului şi doar în calitate de consilieri.

Corpul Gardienilor Revoluţiei constituie braţul ideologic al armatei iraniene şi a fost desemnat grupare teroristă de către Washington.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite