SUA condamnă ferm moartea unei tinere care a fost arestată pentru că nu respecta codul vestimentar impus femeilor în Iran
17 Septembrie 2022, 08:22 (actualizat 17 Septembrie 2022, 08:50)
(actualizat 17 Septembrie 2022, 08:50) | Știrile TVR

Casa Albă consideră că moartea unei femei iraniene în vârstă de 22 de ani, Mahsa Amini, după arestare, este "de neiertat", a declarat vineri Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Vom continua să-i tragem la răspundere pe liderii iranieni pentru astfel de abuzuri ale drepturilor omului", a scris Jake Sullivan pe Twitter.

O tânără iraniană, aflată în comă după ce a fost arestată la Teheran de către poliţie, a murit vineri, au declarat televiziunea de stat şi familia tinerei, activişti cerând ca persoanele  responsabile pentru moartea ei "suspectă" să fie aduşi în faţa justiţiei.

Mahsa Amini se afla în vizită la Teheran cu familia, când a fost arestată marţi de unitatea specială de poliţie responsabilă cu aplicarea regulilor vestimentare stricte pentru femeile iraniene.

Poliţia din Teheran a declarat joi că Mahsa Amini a fost arestată împreună cu alte femei pentru a primi "instrucţiuni" privind regulile vestimentare. "Ea a suferit brusc o problemă cardiacă (...) şi a fost dusă imediat la spital", a adăugat poliţia.