SUA: Departamentul Justiţiei numeşte un procuror special pentru anchetele referitoare la Donald Trump
18 Noiembrie 2022, 22:00 (actualizat 18 Noiembrie 2022, 22:02)
(actualizat 18 Noiembrie 2022, 22:02) | Știrile TVR

Procurorul general al SUA, Merrick B. Garland, l-a numit vineri pe procurorul Jack Smith drept procuror special pentru a gestiona anchetele care îl vizează pe fostul preşedinte republican Donald Trump, transmite Reuters.

"Este în interesul public să fie numit un procuror special", a declarat Garland, care a adăugat că Smith îşi va începe activitatea cu titlu imediat şi va reveni în SUA de la Haga, unde era până acum procuror însărcinat cu anchetarea crimelor de război.

Numirea lui Smith - căruia îi vor fi puse la dispoziţie resursele potrivite pentru a-şi desfăşura activitatea - nu va încetini ducerea la bun sfârşit a investigaţiilor, a mai spus Garland.

Anterior, un oficial de rang înalt din Departamentul Justiţiei din SUA declarase că instituţia a numit un procuror special pentru a superviza anchetele referitoare la fostul preşedinte republican Donald Trump.

Sursa citată, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, explicase că procurorul special va superviza atât investigaţia privind modul în care Trump a gestionat documente guvernamentale cu caracter sensibil, găsite la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, cât şi ancheta privind tentativele acestuia de a se amesteca în transferul paşnic de putere după alegerile prezidenţiale din 2020.

Sursa: Agerpres