Joe Biden, în defensivă după o nouă descoperire de documente confidenţiale la reședința sa: erau ”într-un garaj închis” şi „nu pe stradă

13 ianuarie 2023, 09:59

Casa Albă a declarat ca un număr mic de documente confidenţiale despre activitatea lui Joe Biden când era vicepreşedinte  au fost  găsite într-o reşedinţă a sa din statul Delaware, într-un garaj.

Recent s-a admis că alte documente de acelaşi tip, printre care note ale serviciilor de informaţii şi materiale informative despre Ucraina sau Iran au fost descoperite

în noiembrie anul trecut de  stafful preşedintelui. Se închidea un birou din Washington al lui Joe Biden.

Lumea ştie că iau foarte în serios documentele

clasificate, informaţiile clasificate.

Unul din avocaţii preşedintelui Biden a menţionat că o anchetă va arăta că documentele găsite în garaj au fost deplasate dintr-o greşeală şi că preşedintele şi avocaţii săi au reacţionat prompt când au descoperit eroarea.

Jurnaliştii de la Casa Albă au cerut explicaţii.

Miza actualului preşedinte, care ar vrea să candideze şi în 2024,  este să evite un paralelism cu situaţia, relativ similară a fostului preşedinte Trump. Republicanii au criticat imediat situaţia în care se afla actualul preşedinte.

Fostul preşedinte Trump este sub ameninţarea unei inculpări federale pentru modelul in care şi-a gestionat arhivele, lunâd cutii cu documente după ce a părăsit Casa Albă. El a predat unele cutii, iar poliţia federală a confiscat altele la o reşedinţă a sa din Florida.

Şi în cazul lui şi al preşedintelui Biden, se desfăşoară anchete conduse de câte un procuror special.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite