SUA: Joseph Biden menţine avansul în sondaje, dar popularitatea lui Donald Trump este în creştere

Joe Biden vs Donald Trump
Joe Biden vs Donald Trump
26 august 2020, 22:27

La nivel naţional, fostul vicepreşedinte Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, iar Donald Trump, candidatul Partidului Republican, cu 43%, relevă un sondaj efectuat în perioada 21-23 august de Institutul Change Research la cererea postului CNBC. Avansul lui Joseph Biden pare să se fi redus, dat fiind că în ultimele săptămâni sondajele indicau o diferenţă de 10%.

Joe Biden menţine avansul şi în şase state care vor fi decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial programat în noiembrie – Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin. Cu toate acestea, avantajul lui Biden este de doar 1% în Carolina de Nord, de 2% în Arizona şi de 3% în Florida şi Pennsylvania.

În statele decisive din punct de vedere electoral, alegătorii par să aibă opinii mai bune despre politicile lui Donald Trump (48% sunt mulţumiţi, în creştere cu 2%), inclusiv despre modul în care preşedintele gestionează pandemia (47%, în creştere cu 3%).

Opiniile favorabile despre starea economiei SUA sunt în creştere, dar Donald Trump rămâne sub pragul majorităţii la acest capitol, starea de nemulţumire fiind la nivelul de 53%.

Statele Unite organizează pe 3 noiembrie alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite