SUA: Mitch McConnell, reconfirmat lider al minorităţii republicane din Senat
17 Noiembrie 2022, 06:21 (actualizat 17 Noiembrie 2022, 06:33)
(actualizat 17 Noiembrie 2022, 06:33) | Știrile TVR

Liderul minorităţii republicane din Senatul SUA, Mitch McConnell, a fost reconfirmat în funcţie miercuri de colegii săi pentru următoarea legislatură, care începe în ianuarie, în pofida unei candidaturi controversate şi a încercărilor de a amâna această procedură, relatează AFP.

Acest politician cu experienţă, în vârstă de 80 de ani, ales al statului Kentucky, rămâne astfel în fruntea grupului republican din camera superioară a Congresului american, funcţie pe care o deţine din 2007.

Rezultatele bune obţinute de democraţi la alegerile intermediare, în mod tradiţional dificile pentru partidul preşedintelui, l-au privat încă o dată pe Mitch McConnell, originar din Alabama, de o majoritate şi deci de o pondere decisivă în Senat.

Donald Trump, care menţine o influenţă semnificativă asupra Partidului Republican, îl consideră responsabil pentru acest rezultat. Cei doi au fost aliaţi puternici în timpul mandatului miliardarului, dar Mitch McConnell a luat distanţă după atacul asupra Capitoliului.