SUA nu cred că rușii vor cuceri teritorii noi în Ucraina, anul acesta și nu exclud un ajutor acordat invadatorilor de către puterea de la Beijing
09 Martie 2023, 07:26 (actualizat 09 Martie 2023, 07:53)
(actualizat 09 Martie 2023, 07:53) | Știrile TVR

Serviciile americane de informații susțin că este puțin probabil ca rușii să mai cucerească noi teritorii în Ucraina, anul acesta. În cadrul unor audieri din Senatul american, șefa Direcției americane pentru Informații a precizat că rușii nu au capacitatea de a menține nivelul actual de luptă.

Se dau lupte grele pentru Bahmut și pentru prima oară nu este exclusă căderea orașului în mâinile rușilor.

Serviciile americane de informații consideră însă că, și în această ipoteză, rușii nu vor putea obține câștiguri teritoariale majore, dar nu exclud un ajutor din partea Chinei.

Avril Haines, șefa direcţiei americane de informaţii: Cred că aceasta este o preocupare foarte reală, iar gradul de apropiere și cât de multă asistență oferă este ceva ce urmărim cu mare atenție.

Rușii au continuat să bombardeze și regiunea Herson unde au căzut aproximativ 60 de rachete, majoritatea pe locuințe.

În acest timp, Uniunea Europeană a convenit să accelereze aprovizionarea cu cartușe de artilerie și să cumpere mai multe obuze pentru a ajuta Ucraina, dar încă trebuie să descopere cum să transforme aceste obiective în realitate.