Alegeri în SUA: Republicanii nu au obținut o victorie spectaculoasă. Luptă strânsă pentru Senat

10 noiembrie 2022, 07:36

Suspansul în legătură cu situația din Senat se va prelungi până în luna decembrie, când, în Georgia va avea loc un al doilea tur al alegerilor pentru că niciunul dintre cei doi candidați nu au obținut 50% + 1 din voturi.

Situația strânsă de la Senat, dar și faptul că, în Camera Reprezentanților au pierdut un număr mai mic de mandate decât așteptările, îi face pe democrați să fie optimiști și să aibă un moral ridicat. Acest lucru s-a văzut în prima ieșire de după alegeri a președintelui Joe Biden. În prima conferință de presă acesta a vorbit despre o zi bună pentru democrație și una puternică pentru democrați.

Ironia face ca, în timp ce toată lumea aștepta anunțul lui Donald Trump privind candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, eventual pe fondul unei victorii importante  a republicanilor, până la urmă cel care a vorbit despre acest lucru  a fost președintele Joe Biden. Întrebat în conferința de presă care dintre cei doi potențiali contracandidați din partea republicanilor, Donald Trump sau guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, va fi mai dificil, acesta a răspuns cu o glumă: va fi amuzant să stau și să îi privesc pe cei doi luptându-se între ei. Biden pune astfel degetul pe rana din tabăra republicană, unde foarte mulți lideri consideră că scorul sub așteptări obținut de partid este cauzat de implicarea lui Donald Trump. rămâne de văzut dacă acesta își va duce planurile la bun sfârșit și va face acel anunț pe care a anunțat că îl va face săptămâna viitoare în condițiile în care mai mulți lideri republicani spun că Trump ar trebui să iși amâne intențiile până cel putin după turul al doilea al alegerilor din Georgia pentru că prezența și implicarea sa va duce din nou la o mobilizare foarte bună a electoratului democrat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite