SUA se vor consulta cu aliații înaintea discuțiilor cu Rusia

18 decembrie 2021, 15:59

Rusia a prezentat un set de propuneri care vizează limitarea influenței militare americane și a NATO în vecinătatea sa. Le consideră esențiale pentru evitarea unei escaladări a tensiunilor și vrea să le negocieze cu SUA. Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse a propus ca negocierile să se desfășoare la Geneva.

Washingtonul va răspunde Moscovei săptămâna viitoare cu privire la formatul și conținutul oricăror discuții, după ce se consulta cu aliații europeni. Rusia a desfășurat peste 90.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina. Potrivit consilierului pentru securitate al Casei Albe, care citează servicii americane de informații, guvernul rus ia foarte în serios o invazie. El a precizat că SUA vor continua să livreze echipamente defensive Ucrainei.

Orice nouă agresiune împotriva Ucrainei va avea consecințe severe și un preț ridicat, a avertizat secretarul general al NATO. Jens Stoltenberg a spus că aliații sunt pregătiți să discute cu Moscova și a lansat o invitație Rusiei pentru o întâlnire în Consiliul NATO +Rusia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite