SUA Un gest învățat din aplicația TikTok i-a salvat viața unei tinere răpite

9 noiembrie 2021, 19:49

James Herbert Brick, un bărbat de 61 de ani, a fost arestat de polițiștii din statul Kentucky, pentru răpire. Cu el se afla o fată de 16 ani care, în timp ce rulau pe autostradă, a făcut cu mâna acest gest pe care l-a învățat de pe rețeaua TikTok și care înseamnă că viața îi este în pericol. Norocul ei este că un șofer a recunoscut gestul și a alertat poliția.

GILBERT ACCIARDO, poliţist: Dacă lucrurile nu se întâmplau aşa, acea maşină ar fi trecut fără probleme prin comitatul nostru. Nu am fi ştiut niciodată că în acel vehicul era o tânără în pericol. Aplicaţia TikTok şi acel gest cu mâna au fost decisive.

Răpitorul și fata sunt din Carolina de Nord, la mai bine de 750 de km distanță, iar adolescenta fusese dată dispărută de părinți cu câteva zile în urmă.

GILBERT ACCIARDO, poliţist: Nu ştim de câţi kilometri tânăra transmitea acel semnal, pentru că, la fel că cei mai mulţi din departamentul nostru, nici noi nu ştiam până acum ce înseamnă. Şi aş spune că vasta majoritate a celor care circulau atunci pe autostradă probabil că nu ştiu de acest gest.

SURSA: CANADIAN WOMEN’S FOUNDATION
Acest gest a fost prezentat prima oară anul trecut de o fundație canadiană pentru femei și a fost gândit ca acestea să poată semnaliza o situație de violență domestică sau de pericol, fără să trezească suspiciuni din partea abuzatorului. Între timp, semnalul a fost popularizat în toată lumea, ca metodă de a semnaliza în mod discret că ai nevoie de ajutor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite