SUA vor opri preventiv vaccinarea cu serul Johnson&Johnson după apariția unor cazuri de tromboze. Valeriu Gheorghiță: “Așteptăm o precizare de la Agenția Europeană a Medicamentului”

13 aprilie 2021, 15:10

Potrivit New York Times, toți cei șase beneficiari erau femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. O femeie a murit, iar o a doua femeie a fost internată în stare critică.

În Statele Unite, aproape șapte milioane de oameni au primit până acum vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson.

Valeriu Gheorghiță “Așteptăm o precizare de la Agenția Europeană a Medicamentului”

Întrebat despre acest subiect în cadrul conferinței săptămânale pe tema situației vaccinării în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că așteaptă o precizare de la Agenția Europeană a Medicamentului, iar dacă va fi nevoie, nu va fi demarată vaccinarea cu acest ser:

“Așteptăm o precizare de la Agenția Europeană a Medicamentului și dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acetui tip de vaccin, putem să facem acest lucru. Avem capacitate de stocare, nu ne forțează nimeni să începem, atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranță. În Europa nu s-au folosit încă aceste vaccinuri, tocmai de aceea este importantă experința din Statele Unite. Frecvența acestor cazuri pare a fi de unu la un milion, deci vorbim de o frecvență extrem de rară”.

Vaccinul de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, va fi utilizat pentru imunizarea persoanelor private de libertate, dar pentru acestea vor putea fi folosite şi alte seruri, a mai declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a informat că a fost definitivată procedura pentru vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, fiind transmisă deja în teritoriu către Direcţiile de sănătate publică pentru a fi prelucrat personalul vaccinator.

Johnson & Johnson începe livrarea vaccinului anti-COVID și în România

Compania Johnson & Johnson a început luni să livreze vaccinul împotriva COVID-19 către țările UE, au declarat oficialii Uniunii Europene și compania, după ce au existat probleme privind producția. România va primi o primă tranșă mai devreme faţă de data programată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite