Sunt 47 de cazuri de infectare cu coronavirus în România. Avem cel mai mare număr de cazuri noi într-o singură zi. S-a înregistrat și primul caz grav

11 martie 2020, 09:19

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. 121 de țări sunt afectate, peste 120 de mii de persoane au fost infectate. La noi, 18 cazuri de persoane infectate cu COVID 19 au fost confirmate astăzi. În România, numărul total de persoane cu coronavirus a ajuns la 47, dintre care şase s-au vindecat. Doi dintre bărbaţii confirmaţi azi sunt internaţi la Spitalul Victor Babeș din București. Unul dintre ei este la Terapie Intensivă.

ACTUALIZARE Alte două cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România.  Este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie și de un bărbat bărbat de 48 de ani din București, asimptomatic, contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota. Numărul total de cazuri în România: 47.

ACTUALIZARE Un al 45-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategica. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani din Iași care a venit din Italia, marți și a intrat în carantină la Satu Mare.

ACTUALIZARE Alte cinci cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în România, numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 44, potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică (CGS) privind situația COVID-19 în țara noastră. „Este vorba de cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinați în Arad imediat de la sosire”, potrivit anunțului de presă al GCS.

Aceștia au intrat în contact cu bărbatul din Arad, confirmat marți și care acum se află în carantină.

Doar în cursul zilei de miercuri, până la momentul transmiterii acestei știri, au fost confirmate 15 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.

ACTUALIZARE Încă o persoană a fost confirmată cu coronavirus. E vorba despre un bărbat, în vârstă de 52 de ani din Constanța, care a spus că nu a avut contact cu o persoană infectată și nu a călătorit în această perioadă. Numărul total ajunge la 39 de îmbolnăviri la nivelul întregii țări.

ACTUALIZARE A fost confirmat încă un caz de coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 54 de ani, contact al  pacientului de la Spitalul Gerota. Numărul total ajunge la 38 de îmbolnăviri la nivelul întregii țări.

ACTUALIZARE A fost anunțat cazul cu numărul 37 infectat cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie și 2 martie 2020. A prezentat simptome pe 6 martie. Este acum internat la Spitalul „Victor Babeș” din București.

ACTUALIZARE Ultimul caz diagnosticat este cel al unui bărbat din București, de 56 de ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Ieri noapte a prezentat simptome, starea lui de sănătate s-a agravat și este internat în secția Terapie Intensivă a spitalului „Victor Babeș” din București.

ACTUALIZARE. Cele trei cazuri sunt:
– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic
– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare
_______________________________________________

Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35. Este vorba despre:- Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic- Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare- Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare

 

Autoritățile au depistat un nou bolnav de coronavirus, fiind vorba despre un bărbat din Iași, iar numărul persoanelor infectate ajunge la 32, anunță autoritățile.

În cursul zilei de miercuri alte două persoane au fost confirmate cu infecție cu COVID 19. Una dintre ele este un bărbat tot din Iași, iar altul un medic de la Spitalul Gerota din București.

Un bărbat de 42 de ani care a venit din Veneția în 2 martie a fost confirmat, miercuri, cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în România sunt în prezent 31 de cazuri confirmate. GCS a anunțat că bărbatul de 42 de ani din Iași a revenit în țară, din Veneția, în data de 2 martie, iar debutul bolii ar fi fost în 4 martie.

„Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iași, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Veneția în 2.03”, anunță GCS.

În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

În prezent, în România sunt confirmate 31 de cazuri de coronavirus.

Pacientul cu numărul 30, confirmat tot miercuri, este o femeie, medic,  de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul de la Spitalul Gerota a fost confirmată cu noul tip de coronavirus, bilanțul ajungând la 30, au transmis, miercuri dimineața, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Medicul a intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani, fost polițist, care a ascuns autorităților ca s-a întors din Israel.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această (miercuri – n.red.) dimineață, al 30 – lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, conform GCS.

Un bărbat de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI a călătorit în Israel la finalul lunii februarie. El s-a prezentat la spital însă a spus că nu a părăsit țara în ultimele două luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă