"Suntem noi de la țară, dar nu suntem și proști. Mai citim și noi". Colelia, din Ialomița, localitatea cu 80% din locuitori vaccinați și fără cazuri de Covid
28 Octombrie 2021, 12:21 (actualizat 28 Octombrie 2021, 20:19)
(actualizat 28 Octombrie 2021, 20:19) | Știrile TVR

Există localităţi din mediul rural care sunt exemple, inclusiv pentru marile oraşe când vine vorba de vaccinare. Comuna Colelia, din Ialomița, n-are niciun cetățean bolnav de Covid și aproape toţi locuitorii sunt imunizaţi.

Localitatea Colelia, din județul Ialomița, este cea mai vaccinată comună din S-E României și ocupă și un loc fruntaș la nivel național. Miturile despre vaccin nu au putut pătrunde. 80% din locuitori sunt imunizați, cei mai mulți cu schemă completă, unii au chiar și a treia doză în funcție de vaccinul pe care l-au ales.

Primarul nu deține o rețetă-minune, el spune că a vorbit cu fiecare locuitor în parte, a mers din poartă în poartă împreună cu medici și le-a explicat oamenilor care sunt beneficiile vaccinării. Așa a reușit să îi convingă pe cei mai mulți dintre cetățeni.

În comună, au fost organizate și maratoane de vaccinare, au fost aduse caravane cu medici militari, care i-au imunizat pe oameni.

Și la nivel național, cifrele referitoare la vaccinare arată tot mai bine, însă nu este suficient. Miercuri, aproape 160.000 de români s-au imunizat, iar 111.000 dintre ei au primit prima doză, dar este nevoie ca 150.00-200.000 de oameni să se vaccineze zilnic pentru ca România să recupereze decalajul pe care îl are în acest moment.

Vestea bună este că am depășit pragul de 6.000.000 de români vaccinați cu schema completă.