Supărat pe retragerea rușilor din Liman, liderul cecen Ramzan Kadîrov crede că ar trebui utilizate "arme nucleare de mică putere" în Ucraina
01 Octombrie 2022, 20:05 (actualizat 01 Octombrie 2022, 20:17)
(actualizat 01 Octombrie 2022, 20:17) | Știrile TVR

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a afirmat că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de "arme nucleare de mică putere" în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul strategic Liman, transmit Reuters şi AFP.

"După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere", a scris Kadîrov într-o postare pe Telegram.

"Trebuie desfăşurată 'operaţiunea militară specială' în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne", a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Mocova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

"Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de 'comunitatea occidentalo-americană'", care "a acţionat mult împotriva noastră", a mai scris Kadîrov.

VEZI și Consilierul pentru securitate al Casei Albe: Nu vedem în prezent semnale privind folosirea iminentă a armei nucleare - Putin a agitat cartea aceasta de la început, o face din nou. Luăm totul foarte în serios

Într-un mesaj virulent, el a regretat că general-colonelul responsabil de operaţiunile din jurul Limanului, Aleksandr Lapin, "nu le-a furnizat comunicaţiile, interacţiunea şi aprovizionarea cu muniţii necesare" soldaţilor implicaţi în apărarea acestui oraş, de unde ruşii s-au retras sâmbătă.

Liderul cecen, care conduce cu o mână de fier republica din Caucaz, a pus la îndoială lanţul de comandă. "Nepotismul în armată nu va conduce la nimic bun. Nu există loc pentru nepotism în armată, mai ales în momentele dificile", a insistat el.

Dinamica trupelor Kievului pe teren de la declanşarea contraofensivei la începutul lui septembrie a împins Rusia să anexeze de urgenţă 4 regiuni ucrainene şi să decreteze mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili.

VEZI și Liderul de la Casa Albă: SUA și aliații nu sunt intimidați de amenințările lui Putin. Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO. Domnule Putin, nu înțelege greșit ce spun: fiecare centimetru!

Sursa: Agerpres