Supermarketul fără preţuri. Oricine poate lua alimente donate şi care, altfel, ar fi aruncate la gunoi

13 august 2018, 17:51

La prima vedere, magazinul de alimente din Melbourne pare la fel ca oricare altul. Odată ce intri, însă, un amănunt îi frapează pe clienţi: la niciun produs nu există preţ. Şi asta pentru că toate alimentele din magazinul Inconvenience sunt gratuite, sau cine vrea poate să plătească după bunul plac.

“Ideea noastră a fost să mai reducem impactul crizei alimentelor. Şi vrem să oferim oamenilor acces la fructe şi legume, mai ales celor care sunt într-o situaţie financiară dificilă şi nu-şi permit alimente sănătoase”, a explicat Astrid Ryan,coordonatorul proiectului.

Toate produsele din acest magazin sunt gratuite pentru că este ultima oprire înainte să fie aruncate. Alimentele sunt donate de restaurante, magazine şi producători: de exemplu, pâinea este de la o brutărie de cartier care, la sfârşitul zilei, rămâne cu marfa nevândută. Singura condiţie: marfa să nu fie expirată sau alterată.

Criza alimentelor aruncate la gunoi este din ce în ce mai mare. Potrivit unui studiu recent, doar în Australia, în lanţul de distribuţie se pierde mâncare de peste 20 de miliarde de dolari. Magazinul Incovenience este deja foarte popular în Melbourne şi există planuri ca acest proiect să fie extins şi în alte oraşe.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă