Surpriză la Australian Open: Roger Federer, campion la ultimele două ediții, a fost eliminat în optimi de grecul de 20 de ani Stefanos Tsitsipas

20 ianuarie 2019, 19:08

Meciul a durat 4 ore, iar Federer a ratat toate cele 12 meci de break pe care le-a avut. Elvețianul a câștigat primul set, dar Tsitsipas a revenit și s-a impus în patru seturi pentru a deveni primul grec din istorie în sferturi la Melbourne.

Tsitsipas  s-a calificat pentru prima oară într-un sfert de finală de Grand Slam și va juca pentru un loc în semifinale cu spaniolul Roberto Bautista, nr.24 mondial, care l-a eliminat în optimi pe croatul Marin Cilic.

Totodată, Tsitsipas a devenit primul grec în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, în timp ce Federer a pus punct unei serii de 17 victorii consecutive la Open-ul australian, el fiind câștigătorul ultimelor două ediții.

(w500) Roger Fede

Sunt cel mai fericit om din lume, a declarat Tsitsipas, la finalul meciului.  “Roger este o legendă a sportului nostru, am atât d emutl respect pentru el! A arătat un tenis atât de bun de-a lungul anilor. L-am urmărit de la 6 ani și este un vis devenit realitate pentru mine să joc împotriva lui pe Rod Laver Arena. Să câștig în fața lui – nu pot să descriu asta”, a mai spu tânărul grec, vizibil emoționat.

Am pierdut în fața unui jucător mai bun, care a jucat foarte bine în seara asta„, a spus Federer la conferința de presă de după meci.

Roger Federer este campion de şase ori la Australian Open, în 2004, 2006, 2007, 2010, 2017 şi 2018. Pe lângă acestea, mai  are un trofeu de Grand Slam, la Roland Garros, opt la Wimbledon şi cinci la US Open, în total de  20 de trofee de Grand Slam, un număr record. Federer deține recordul și la numărul de săptămâni pe locul 1 – 310 săptămâni,  dar și la numărul de trofee obținute la Turneul Campionilor – șase.

Numeroși oameni din lumea tenisului consideră că Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite