Surprize la US Open: Deținătoarea trofeului, Sloane Stephens, și Roger Federer, au fost eliminați. Letona Anastasija Sevastova, pentru prima dată în semifinale la un Grand Slam

4 septembrie 2018, 20:59

Fostul număr 1 mondial Roger Federer a avut două mingi de 2-0 la seturi, apoi a ratat o minge de 2-1 la seturi. Elveţianul câştigase singurul duel anterior cu Millman, în 2015, în trei seturi la Brisbane.

Multaşteptatul sfert de finală cu Novak Djokovic nu va mai avea loc, și nici o posibilă finală cu rivalul și prietenul său, Rafael Nadal, liderul mondial.

(w500) Roger Fede

Elvețianul, de cinci ori câştigător la US Open şi având în palmares 20 de titluri de Grand Slam, a acuzat căldura pentru eliminarea sa prematură din turneu.

Sloane Stephens, campioana en titre, a fost învinsă de letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, cu 6-2, 6-3. Sevastova a devenit prima letonă care atinge semifinalele turneului de la Flushing Meadows, aceasta fiind totodată prima semifinală de Grand Slam pentru numărul 18 mondial.

(w500) Anastasia

În precedentele două ediţii, baltica se oprise în sferturi la US Open. În semifinale, Sevastova o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Serena Williams, care are 23 de titluri de Mare Şlem în palmares, şi numărul opt mondial, Karolina Pliskova (Cehia).

(w500) Anastasija

Și jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, numărul 22 mondial, a fost învinsă, luni, de spaniola Carla Suarez Navarro (24 WTA), cu 6-4, 6-3, la New York, în optimile de finală ale US Open. Şarapova (31 ani), fost lider mondial, nu a reuşit să atingă sferturile de finală la niciun turneu de Mare Şlem după revenirea sa, în primăvara anului trecut, în urma unei suspendări de 15 luni pentru dopaj. Ultimul său titlu de Grand Slam din cele cinci cucerite datează din 2014, de la Roland Garros, unde a învins-o pe românca Simona Halep.

Suarez Navarro, care a mai jucat un sfert la US Open în 2013, o va înfrunta în faza următoare pe americanca Madison Keys (14 WTA), finalista de anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului Transylvania Open