Surse din anchetă: La bordul elicopterului care a aterizat forțat s-a aprins un senzor care indica un pericol imediat

16 iulie 2021, 20:31

Surse din anchetă susțin că piloții americani s-au confruntat cu o alarmă a aparatului de zbor care nu putea fi ignorată. Senzorul care s-a aprins arată că elicopterul ar fi fost pe punctul să piardă transmisia.

Lucian Lupescu este pilot de elicopter cu 6000 de ore de zbor. A pilotat elicopterele militare IAR 330 Socat, dar și aparatele EC-135 ale SMURD.

Transmisia elicopterului leagă motoarele de rotoare, palele acestora fiind cele care asigură portanța în momentul în care se învârt. În momentul în care aparatul pierde transmisia, riscă să cadă ca o piatră, ne explică pilotul de elicopter. Lucian este de părere că militarii americani și-au făcut bine treaba. Bulevardul Aviatorilor, artera survolată de ei, are o lățime de 21 de metri, iar între coroanele copacilor sunt probabil 23-25 de metri. În condițiile în care diametrul palelor rotorului principal al elicopterului Black Hawk este de 17 metri, este clar că zborul la joasă înălțime nu a fost deloc ușor.

Elicopterul Black Hawk care a aterizat forțat în Capitală a fost dus joi seara într-un hangar al Bazei aeriene 90 Otopeni. Americanii îl vor încărca într-un trailer și-l vor transfera în Baza Mihail Kogălniceanu, unde va fi verificat în amănunt.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite