Surse TVR INFO: Guvern nou până la sfârșitul săptămânii viitoare. Ar putea fi numit un premier interimar
10 Iunie 2023, 10:31 (actualizat 10 Iunie 2023, 21:12)
(actualizat 10 Iunie 2023, 21:12) | Știrile TVR

În plin sezon de proteste, reapar discuţiile privind rocada guvernamentală, care a fost amânată. Potrivit unor surse din Guvern, premierul Nicolae Ciucă ar urma să îşi depună mandatul luni, indiferent dacă greva profesorilor continuă. Între timp, zilele acestea au loc noi discuţii în cadrul coaliţiei PNL-PSD-UDMR privind componenţa următorului executiv.

Sâmbătă a avut loc o nouă întâlnire între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. În ultima perioadă, cei doi lideri au avut întrevederi zilnice în care discuțiile au vizat rocada guvernamentală.

Potrivit surselor TVR INFO, social-democrații se vor întâlni duminică într-o ședință la Vila Lac pentru a discuta despre miniștrii care ar urma să facă parte din următorul guvern. Și liberalii se vor întâlni luni într-o ședință pentru a discuta despre programul de guvernare și numele celor care vor apărea pe viitoarea listă a portofoliilor.

Dacă UDMR va rămâne sau nu la guvernare și distribuirea portofoliilor fiecărui partid au fost teme care s-au aflat în discuție. UDMR ar putea rămâne la guvernare și să accepte două portofolii: al Fondurilor Europene și al Mediului.

Oficial, liderii UDMR spun că nu vor să renunțe la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dacă renunță la acesta, portofoliul va ajunge la PNL, iar PNL va ceda Ministerul Transporturilor Partidului Social Democrat.