Suspect reținut pentru că ar fi păcălit o femeie să îi dea 85.000 de euro, cu facturi și contracte false

15 martie 2023, 09:00

În perioada 2020-2021, un bărbat ar fi determinat o femeie să îi remită 85.000 de euro, după ce i-a prezentat contracte sau facturi fictive.

Persoana suspectată a fost dusă la audieri, apoi reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată magistraților, care vor decide dacă va fi arestată preventiv.

Iată comunicatul Poliției sectorului 1 București:

 

La data de 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale  –  Sector 1 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2021, prin prezentarea unor pretexte nereale, un bărbat ar fi determinat o femeie să îi remită 85.000 de euro, menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive.
În urma percheziției, au fost ridicate mai multe documente și obiecte cu valoare probatorie, telefoane mobile și medii de stocare.
Persoana vizată a fost condusă la audieri, față de aceasta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite