Suspiciuni de vaccinare la chiuvetă în două centre din județul Vâlcea. Pentru fiecare certificat fals eliberat, angajații centrului ar fi primit între 200 și 300 de euro

13 decembrie 2021, 13:11

Ancheta penală a fost deschisă în luna septembrie, după ce au apărut informații că la centrul de la Mihăești se practică vaccinarea la chiuvetă. Surse judiciare susțin că persoanele care solicitau un certificat fals sunau anumite asistente, care le recomandau apoi medicul dispus să arunce vaccinul contra unei sume de bani.

Certificatele false erau eliberate în momentul în care solicitanții achitau, în cabinetele medicale, între 200 și 300 de euro. Pentru a aduce probe la dosar, investigatori sub acoperire au mers la Mihăești și au simulat chiar ei vaccinarea. În urma acestei anchete, mai multe persoane angajate ale centrului, între care un medic și șase asistente, au fost duse la audieri la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vâlcea.

Printre persoanele anchetate se află și asistentul comunitar din Mihăești, care este angajat al primăriei. Edilul din  comună susține că nu știa că la centru se practică vaccinarea doar în acte.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, care nu a dorit însă să facă niciun fel de declarație pentru că în acest moment este o anchetă în desfășurare, însă purtătorul de cuvânt al acestei instituții a declarat că deocamdată nu s-a dispus închiderea centrului de vaccinare.

Procurorii care anchetează cazul au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție. Zilnic, în centrul de vaccinare din satul Buletă-Mihăești s-au imunizat în ultima perioadă aproximativ  20 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite