Sute de arestări într-o amplă operațiune Interpol în Asia, care a vizat escrocherii financiare online

Numărul comunităţilor violente de extremă dreapta din mediul online în creştere
Numărul comunităţilor violente de extremă dreapta din mediul online în creştere
27 mai 2021, 16:59

„Infractorii online încearcă adesea să exploateze absenţa de frontiere care caracterizează internetul, ţintind victime sau transferând fonduri ilegale în străinătate”, a declarat într-un comunicat Ilana de Wild, directoare a Interpol pentru criminalitate organizată şi noi forme de criminalitate, care îşi are sediul la Lyon, Franţa.

Coordonată de Interpol şi mobilizând 9 ţări asiatice, operaţiunea „Haechi-I” a permis de asemenea confiscarea a 83 de milioane de dolari fonduri ilicite, după ce au fost soluţionate 892 de dosare dintre cele peste 1.400 deschise.

Printre ţările care au participat la această amplă operaţiune, în timpul căreia au fost mobilizaţi peste 40 de agenţi specializaţi, se numără Thailanda, Vietnam, Cambodgia, China, Indonezia, Laos, Filipine, Singapore şi Coreea de Sud.

„Rezultatele operaţiunii ‘Haechi-I’ demonstrează că infracţionalitatea financiară online este fundamental una la scară planetară şi că doar o solidă cooperare internaţională poate să-i combată în mod eficient pe aceşti infractori”, a adăugat Ilana de Wild.

La începutul lui februarie, o societate sud-coreeană a transferat aproape 7 milioane de dolari după o cerere ce părea să provină de la unul dintre partenerii săi comerciali pentru plata de facturi. Însă datele bancare au fost modificate în mod fraudulos pentru a reorienta transferurile spre bănci din Indonezia şi Hong Kong. Compania a alertat autorităţile locale şi o unitate coreeană a Interpol specializată în criminalitate financiară, care au putut îngheţa jumătate din fonduri. Ancheta este încă în curs, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite