Sute de case riscă demolarea la Cluj Napoca, pentru că au fost construite fără autorizație

7 februarie 2022, 22:46

Valea Fânațelor și Valea Chintăului sunt străzi în afara municipiului Cluj Napoca, în extravilan. Mulți dintre proprietari și-au construit acolo casele, în speranța ca la un moment dat să poată intra în legalitate. Unii dintre ei și-au declarat imobilele și plătesc impozite pentru acestea. Reprezentanții primăriei susțin că obligația fiscală prin care trebuie să își declare bunurile nu le conferă drepturi echivalente cu ale autorizației.

În prezent sunt mai multe procese la finalul cărora, dacă instanța de judecată va decide astfel, primăria le va demola fără discuții.

Primarul Emil Boc a precizat că doar casele care au autorizații dar care au depășit limitele acestora pot intra în legalitate.

EMIL BOC, primarul municipiului Cluj-Napoca: Unde s-a făcut fără autorizație din start, te-ai gândit dumneata că vrei pe terenul din Valea Chintăului să-ți faci o casă fără a avea autorizație de la nimeni, acolo nu există soluție decât demolarea, prin sentințe judecătorești. Legea nu permite intrarea în legalitate la lucrările fără autorizație.

Atât în Valea Fânațelor, cât și în Valea Chintăului, casele construite au unul sau chiar mai multe etaje. În ambele zone se ridică în continuare imobile de locuit. Amenzile pentru cei care construiesc fără autorizație pot ajunge la 100.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite