Sute de credincioși au mers în pelerinaj la Sfântul Nectarie

9 noiembrie 2020, 19:26

Echipe de voluntari au dat o mână de ajutor reprezentanților bisericii pentru că fiecare credincios care și-a dorit să ajungă la racla cu sfintele moaște să se simță în siguranță.

Părintele Nectarie, Stareț Mânăstirea Radu Vodă București: Pentru această sărbătoare mânăstirea s-a pregătit respectând toate normele, toate recomandările autorităților cu privire la combaterea acestui nou virus. Credincioșii nu se întâlnesc unii cu alții. Ei sunt dezinfectați de voluntarii mănăstirii înainte de a ajunge la sfintele moaște.

Credincioșii au așteptat și două ore pentru a se ruga Sfântului vestit pentru vindecări și ajutorul dat celor aflați în nevoie. Se spune că mai ales după primul război mondial, numeroşi săraci şi bolnavi, lipsiţi de orice ajutor, mergeau la el pentru sprijin și alinare.

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, unul dintre cei mai iubiți sfinți în Grecia, a fost scoasă din Biserica Mănăstirii Radu Vodă încă de sâmbătă tocmai pentru ca credincioșii să poată respecta toate regulile impuse de pandemie. Racla rămâne afară până luni, la ora 22.00.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă