Sute de familii din județul Galați au rămas fără curent electric de la ultimul viscol

4 mai 2017, 21:39

Savu Șuvăilă locuiește în comuna Măstăcani și, de două săptămâni, așteaptă o minune. A scos toată mâncarea din congelator și o ține în cea mai rece cameră. Chiar și așa, carnea stă să se strice.

Deși nu are  lumină, cei de la Electrica au avut grijă să-i trimită factura lunară.

Câțiva kilometri mai la vale, locuiește Ghiță Vieru. Are 82 de ani, iar medicul i-a prescris mai multe medicamente care trebuie ținute la frigider. În lipsa curentului, acestea s-au stricat.

Primarul este disperat că nu poate să-i ajute pe localnici.

Situația este similară în tot județul Galați.

Reprezentanții Prefecturii au cerut explicații celor de la Electrica.

Conducerea Electrica Muntenia Nord Est a trimis în această după amiază un comunicat în care spune că:  „Din totalul de 85.000 de consumatori afectați inițial, astăzi, 4 Mai 2017, la ora 15.00, mai erau aproximativ 750 de abonați nealimentați, dispersați în mai multe localități, motivat de asigurarea condițiilor de lucru a echipelor de intervenții și reparații care lucrează în instalații. Sucursala Galați are la această oră pe teren 284 de specialiști, organizați în 46 de echipe, care acționează non-stop pentru remedierea tuturor defecțiunilor.”

Viscolul care a lovit județul Galați în urmă cu două săptămâni a pus la pământ aproximativ 500 de stâlpi de înaltă și medie tensiune și trei sferturi din județ a rămas fără curent electric.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite