Sute de pelerini au mers pe jos din orașul Gherla până la Mănăstirea Nicula, în ajun de praznicul Adormirii Maicii Domnului

14 august 2021, 19:30

Rugăciuni neîntrerupte la Mănăstirea Nicula în aşteptarea momentului în care, la noapte, icoana făcătoare de minuni va porni în procesiune în jurul bisericii. Apoi urmează cinstirea Maicii Domnului la praznicul de duminică. 10 mii de pelerini au sosit deja la Nicula. Şi astăzi, sute de credincioşi au mers pe jos din Gherla până la mănăstire.

Aproape 10 kilometri au mers pe jos prin soare și prin căldură sute de pelerini veniți din toată țara. Mulți au venit îmbrăcați în porturi populare. Pentru ei este o tradiție să vină an de an în procesiune. Aduc mulțumiri Fecioarei Maria și se roagă pentru sănătate.

Pe tot traseul, ei au fost întâmpinați de localnici care le-au oferit apă și mâncare. Deși a fost un drum lung, ei vin însă cu multă speranță în suflete că, odată ajunși la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, dorințele lor vor fi îndeplinite.

Slujbele dedicate sărbătorii au început de ieri. În această seară, un moment mult așteptat de credincioși va fi aproape de miezul nopții când icoana va fi scoasă din biserică, iar un sobor de preoți alături de enoriași vor înconjura lăcașul de cult. Slujbele vor continua până mâine la prânz.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Preasfințitul Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite