Sute de turiști români, blocați pe insule grecești, din cauza furtunii. Linii maritime închise, avertizare MAE de călătorie

28 septembrie 2018, 17:21

Valuri uriaşe şi un vânt turbat au izolat pentru o zi Kefalonia, una dintre cele mai mari insule ale Greciei, foarte căutată de români pentru vacanţe sau pelerinaje în grupuri mari organizate sau pe cont propriu.

Feriboturile nu au mai putut ieşi sau intra în porturi. Iar vântul a înteţit şi flacarile de pe insulă.

Iuliana Ionica Parpală, turistă blocată pe Insula Kefalonia: Sunt incendii foarte puternice şi elicopterele nu prea pot ajunge din cauza vântului. Focul este la 12 km de noi. Noi am simţit ceva miros. E plin de români şi de turişti care suntem blocaţi. Spune la televizor că e probabilitatea unui ciclon.

Sergiu, turist blocat pe Insula Kefalonia: Ni s-a spus că azi cu siguranţă nu vom putea pleca de aici. Mâine, nu se ştie. Vântul bate destul de tare şi un incendiu nu sună bine. Suntem în apropierea mării. Dumnezeu cu mila!

Până la urmă, oamenii au primit undă verde pentru plecare. Pe feribot, valurile ajung însă până la puntea cea mai înaltă.

Şi Insula Eghina, aflată foarte aproape de Atena, a rămas fără legături cu continentul din cauza furtunii. Mai multe grupuri de turişti români au primit o noapte de cazare în plus.

Turiştii care urmează să plece în Grecia nu au renunţat la călătorie, spun reprezentanţi ai agenţiilor de turism.

În Grecia, autorităţile sunt în alertă. Furtunile au făcut pagube în mai multe zone, iar la Atena, şcolile au fost închise.

Experţii locali au avertizat că, din sudul Mării Ionice, vine o furtună şi mai puternică, de forţa unui ciclon, cu valuri de 10 metri şi rafale de vânt din zonele de coastă care vor depasi 100 de km pe oră.

Va lovi, în zilele următoare, Insula Creta, Insulele Ciclade, sudul şi vestul Greciei continentale, inclusiv Atena.

Ministerul român de Externe a emis şi o alertă de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex