Sute mii de oameni au ieşit pe străzile din Barcelona. Uriaşă manifestaţie pentru independenţa Cataloniei

11 septembrie 2017, 21:04

Centrul Barcelonei a fost inundat de sute de mii de oameni cu steagurile Cataloniei, care au purtat tricouri galbene cu cuvântul „Da”, tradus în diverse limbi. Este o aluzie clară la referendumul de independenţă pe care guvernul regional vrea să-l organizeze fără acordul Madridului, în 1 octombrie, pentru separarea Cataloniei de Spania.

Pentru această manifestaţie care marchează Diada, ziua Cataloniei, organizatorii au convocat participanţi din toate zonele comunităţii autonome.

Aproape 2000 de autocare au fost folosite pentru deplasarea acestora la Barcelona, unde coloanele au format o cruce simbolică pe bulevardele din centrul oraşului.

Guvernul spaniol se opune unui scrutin privind independenţa Cataloniei şi procuratura are ordin să confişte toate urnele sau materialele electorale, mai ales că legea de convocare a referendumului a fost anulată de Curtea Constituţională.

Un sondaj realizat pentru ziarul El Pais arată că numai 38 la sută dintre catalani sunt de acord cu un referendum ilegal aşa cum promite guvernul regiunii, dar şi faptul că 82 la sută dintre intervievaţi dau vina pentru criza din Catalonia pe guvernul lui Mariano Rajoy.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă